Over ons

Unieke formule

De beste gesprekken vinden niet plaats tijdens de vergadering, maar aan de borreltafel. Informeel, zonder last en ruggespraak. daarom organiseert Schuttelaar & Partners al jaren Maatschappelijk Cafés. Een uitgelezen manier om nieuwe thema’s uit ons werkterrein in discussie te brengen bij betrokken professionals.

Gezondheid en duurzaamheid in de voedselketen zorgen voor steeds weer nieuwe discussiestof. Zo agendeerden wij in 2005 de mogelijkheden van een positief logo op voedingsmiddelen om consumenten te helpen gezonder te kiezen. En zetten wij in 2012 innovatieve ondernemers in het zonnetje als versnellers in vergroening. Vaart, humor en inhoud zijn de trefwoorden. Deze zijn gevat in een strakke formule van korte presentaties, ruime netwerkgelegenheid en flitsend debat, een vorm die door jarenlang gebruik zijn nut heeft bewezen. De bezoekers komen uit het bedrijfsleven, overheid, NGO’s en wetenschap. Daardoor is het Maatschappelijk Café een uitgelezen vorm van informele stakeholderdialoog.

De formule bestaat uit drie elementen:

Inhoud

vier sprekers belichten in een kort exposé verschillende aspecten en worden daarbij aan de tand gevoeld door een kritisch panel.

 

Debat

in een Lagerhuisdebat worden alle deelnemers gevraagd te kiezen voor of tegen stellingen over het onderwerp, waarna de discussie losbarst.

 

Netwerken

omdat professionals uit bedrijfsleven, overheid, wetenschap en NGOs aanwezig zijn is het Maatschappelijk Café een plezierige gelegenheid om informeel van gedachten te wisselen.

Binnen 24 uur staat een aantrekkelijk vormgegeven, beknopt verslag van het Café op de website, inclusief foto’s van sprekers en publiek.

Vanzelfsprekend zijn varianten op dit model mogelijk. Door online ondersteuning (website, twitter) kan de discussie verder worden gevoerd. Offline en online persondersteuning kan zorgen voor verbreding van de impact.

Ook een Maatschappelijk Café organiseren?

Wilt u een thema in uw stakeholder omgeving agenderen door daar een debat over te voeren? Het Maatschappelijk Café biedt daarvoor de gelegenheid. Samen geven wij de formule een zodanige invulling, dat het onderwerp zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Samen stellen wij de uitnodiging op en stellen wij vast welke verdere communicatie wenselijk is.